Meer Activiteiten

Activiteit: training signalering problemen bij zorgverzekering

  • Voorlichting Voorlichting
  • Diversen Diversen

Beschrijving

Kom je in je vrijwilligerswerk mensen tegen die te kampen hebben met armoede- en of schulden-problematiek? Dan herken je misschien wel dat er ook vaker problemen kunnen ontstaan bij de betaling van de zorgverzekering. Meld je dan aan voor deze gratis training van Zorgverzekeringslijn om jouw kennis te vergroten. En zo je hulpvrager nog beter te kunnen helpen. Deze training gaat over dit onderwerp. Wat kun je vanuit je rol doen in tijdig signaleren en oplossen van deze problemen met de zorgverzekering? Locatie: Zaal Overberg in Sint-Michielsgestel

Datum 11-10-2022
Tijd 19:30
Leeftijd 18-65, 65+
Kosten €0,00
Locatie Sint Michielsstraat 2, 5271 AM Sint Michielsgestel
Max. aantal deelnemers Ongelimiteerd
Sluitingsdatum inschrijvingen 06/10/2022

Onderwerpen in deze bijeenkomst
 De verzekerings- en premieplicht;
 Wat de gevolgen zijn als de premie niet of niet op tijd wordt betaald;
 Hoe je een aanmelding als wanbetaler bij het CAK voorkomt;
 Hoe te ondersteunen bij een afmelding bij het CAK;
 Hoe kan iemand weer verzekerd worden waar verzekering is stopgezet;
 Wat aandachtspunten zijn bij detentie.
Je wordt bijgepraat over actuele onderwerpen. Met veel casuïstiek, antwoorden op vragen en oplossingen voor lastige situaties! Tijdens de training kun je ervaringen delen, vragen stellen en casussen inbrengen.

Deze kennistraining is gericht op vrijwilligers die een rol hebben in het ondersteunen van inwoners bij administratieve en financiële vragen. Denk bijvoorbeeld aan Schuldhulpmaatje, Formulierenbrigade. Maar iedereen (vrijwilligers en beroepskrachten) die interesse heeft is welkom.

Deze avond wordt verzorgd door de Zorgverzekeringslijn (een initiatief van het Ministerie van VWS). Zij zijn het onafhankelijk informatie- en adviespunt als het gaat om het voorkomen en oplossen van schulden bij de zorgverzekeraar. Ook geven zij uitleg over de verzekeringsplicht en de rechten van mensen zonder zorgverzekering. En heel actueel, op welke medische zorg de Oekraïense ontheemden recht hebben tijdens hun verblijf in Nederland.

Misbruik melden
logo schuldhulpmaatje

Organisatie: Vrijwilligersacademie

Meer informatie

Contactgegevens

Meanderplein 3a, 5271 GC Sint Michielsgestel

Addy van Beek
info@bintwelzijn.nl
0735515432