Meer Activiteiten

Activiteit: 2023 Een nieuwe lente - een nieuwe Basiscursus Groen!

  • Natuur Natuur

Beschrijving

2023 Een nieuwe lente - een nieuwe Basiscursus Groen! De Natuurgroep Gestel gaat in het voorjaar weer een basiscursus Groen verzorgen. Met deze cursus wil de Natuurgroep inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel en andere belangstellenden op een ontspannen manier in contact brengen met de natuur in hun eigen omgeving en hen in de gelegenheid stellen die natuur beter te leren kennen.

Datum 05-04-2023
Tijd 19:45
Leeftijd 18-65, 65+
Kosten €0,00
Locatie Molenbergstraat 26 Molenbergstraat 26, 5271 CE Sint-Michielsgestel
Max. aantal deelnemers Ongelimiteerd

2023
Een nieuwe lente - een nieuwe Basiscursus Groen!

De Natuurgroep Gestel gaat in het voorjaar weer een basiscursus Groen verzorgen.
Met deze cursus wil de Natuurgroep inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel en andere belangstellenden op een ontspannen manier in contact brengen met de natuur in hun eigen omgeving en hen in de gelegenheid stellen die natuur beter te leren kennen.
Zes eerdere cursussen waren snel volgeboekt.

Specialisten uit het veld nemen u mee op reis. De cursus is heel veelzijdig en informatief en biedt ruimte voor verdieping nadien. Allerlei aspecten komen aan bod. Welke bomen, struiken en planten komen in de omgeving voor? Welke vogels, insecten en zoogdieren kunnen we tegenkomen? Hoe ziet ons landschap eruit en hoe is het ontstaan? Ook de mooie landgoederen in onze woonomgeving worden bekeken.

De cursus bestaat uit 6 lesblokken. Om de week wordt op de woensdagavond een theorieavond verzorgd met op de daaropvolgende zaterdagochtend een excursie. De cursus begint op woensdagavond 5 april en de laatste bijeenkomst staat gepland op zaterdag 17 juni.
De theorieavonden worden gegeven in De Meander Meanderplein 3 Sint-Michielsgestel en duren van 19.45 uur tot 21.45 uur.
De excursies worden gehouden binnen de grenzen van de gemeente Sint-Michielsgestel en duren van 09.00 uur tot 11.30 uur.

Wilt u deelnemen of meer informatie ontvangen? Ga naar www.natuurgroepgestel.nl of mail of bel naar Michel van de Langenberg: michel.langenberg@home.nl (06 2243 2941)

Misbruik melden
Natuur 2

Organisatie: Natuurgroep Gestel

Meer informatie

Contactgegevens

Molenbergstaat 26, 5271CE Sint-Michielsgestel

Michel van de Langenberg
michel.langenberg@home.nl
0622432941