Meer Activiteiten

Activiteit: Nacht van de Nacht op Haanwijk

  • Kinderen & jeugd Kinderen & jeugd
  • Natuur Natuur
  • Rondleidingen Rondleidingen

Beschrijving

Nacht van de Nacht op Haanwijk Met minder licht zie je in het donker veel meer! Kom op zaterdagavond 29 oktober kijken op Haanwijk, waar Natuurgroep Gestel luister (en duister …) geeft aan de Nacht van de Nacht. Onze basis is het buitenlokaal van Brabants Landschap, dat dit landelijke initiatief mede ondersteund.

Datum 29-10-2022
Tijd 20:00
Leeftijd 4-12, 12-18, 18-65
Kosten €0,00
Locatie Molenbergstraat 26 Molenbergstraat 26, 5271 CE Sint-Michielsgestel
Max. aantal deelnemers Ongelimiteerd

Nacht van de Nacht op Haanwijk
Met minder licht zie je in het donker veel meer! Kom op zaterdagavond 29 oktober kijken op Haanwijk, waar Natuurgroep Gestel luister (en duister …) geeft aan de Nacht van de Nacht. Onze basis is het buitenlokaal van Brabants Landschap, dat dit landelijke initiatief mede ondersteund. Aandacht voor de schoonheid van een donkere nacht is hét speerpunt van de Nacht van de Nacht. Daarnaast is het een oproep tot bewuster gebruik van verlichting.
Samen met een natuurgids maken we een boswandeling en wordt er onder meer gezocht naar nachtvlinders en insecten. Verder wordt via speciale detectie-apparatuur geluisterd naar het ‘klikken’ van de vleermuizen. Hopelijk laten ook das en ree zich zien. Bij helder weer kan met behulp van een sterrenkijker de sterrenhemel worden bestudeerd.
De activiteiten zijn voor iedereen bedoeld. Ook kinderen, mits vergezeld van (groot)ouders, zijn dus van harte welkom.
De wandelingen starten om 20.00 uur bij het buitenlokaal van Brabants Landschap, Haanwijk 4a in Sint-Michielsgestel. Na afloop wordt gezorgd voor warme chocolademelk en koffie/thee.
Houd rekening met minder fraai weer en draag stevige schoenen.
Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden, maar we vragen wel om een aanmelding vooraf, zodat we weten hoeveel deelnemers we mogen begroeten.
Voor meer informatie en aanmelding:
Natuurgroep Gestel, Michel van de Langenberg tel 06 22432941; michel.langenberg@home.nl

Misbruik melden
Kinderen en jeugd 1

Organisatie: Natuurgroep Gestel

Meer informatie

Contactgegevens

Molenbergstaat 26, 5271CE Sint-Michielsgestel

Michel van de Langenberg
michel.langenberg@home.nl
0622432941