Activiteit: Info avond voor en door jonge mantelzorgers

  • Kinderen & jeugd Kinderen & jeugd
  • Lotgenotencontact Lotgenotencontact
  • Diversen Diversen

Beschrijving

Een interactieve infoavond, samen met jonge mantelzorgers uit onze gemeente. Jonge mantelzorgers komen aan het woord en vertellen hun verhaal, er wordt een filmpje vertoond en er wordt ingegaan op de vraag wanneer iemand een jonge mantelzorger is. Het is bedoeld voor jonge mantelzorgers zelf, ouders van jonge mantelzorgers, thuiszorgorganisaties, scholen, artsen, verenigingen, kortom voor iedereen die te maken kan krijgen met jonge mantelzorgers.

Datum 21-06-2018
Tijd 19:00
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Kosten €0,00
Locatie Litserstraat 2, 5275BV Den Dungen
Max. aantal deelnemers 80
Sluitingsdatum inschrijvingen 22/06/2018

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met een gezinslid die chronisch ziek is. Bijvoorbeeld een ouder die in een rolstoel zit of psychisch ziek is, een broer of zus met autisme of een ouder die verslaafd is aan alcohol of drugs.
Hoewel ze in veel gevallen niet de hoofd-mantelzorger zijn, dragen jongeren vaak bij aan zorg- en ondersteuningstaken. Ze kunnen zich zorgen maken over de situatie thuis en komen zelf vaak aandacht te kort door de bestaande gezinssituatie. Kinderen en jongeren laten hun eigen zorgen en klachten niet duidelijk merken. Ze willen geen uitzonderingspositie en herkennen zich dan ook niet in de term jonge mantelzorger. Het is belangrijk om jonge mantelzorgers te herkennen, te erkennen en hen laagdrempelig ondersteuning te bieden. Vooral scholen en verenigingen kunnen daarin veel betekenen.

INSCHRIJVEN
NOG 80 BESCHIKBAAR
Misbruik melden
Kinderen en jeugd 1

Organisatie: Bint voor Welzijn & Ondersteuning

Meer informatie

Contactgegevens

Seminarielaan 3, 5271sg Sint-Michielsgestel

Elize Broeren
info@bintwelzijn.nl
073-5515432

Google maps kaart