Advies & begeleiding

Jongerenwerk Bint is er voor het begeleiden en adviseren van jongeren. Dit gebeurt tijdens de activiteiten en op individuele vraag van ouders en jongeren, maar er komt ook steeds meer vraag vanuit het onderwijs.

Scholen geven aan vast te lopen in de beschikbare tijd om kinderen met extra aandacht intensief te begeleiden. Hierdoor kan men niet voldoende begeleiding op maat bieden die deze kinderen vaak nodig hebben. 
Het betreft kinderen die vastlopen op school of niet mee kunnen in de klas. Met hun rugzakje met ‘andere’ kwaliteiten botsen zij vaak met hun klas, leerkracht of omgeving. De invloed van deze kinderen in de klas is vaak groot en bepaalt daardoor de sfeer vaak op een negatieve wijze.
Het jongerenwerk ondersteunt deze kinderen in een op maat gemaakt individueel begeleidingstraject. 

Basis Team Jeugd

De jongerenwerkers zijn ook lid van het Basis Team Jeugd van de gemeente. Zij pakken probleemvragen op die onder jongeren en in de omgeving spelen, signaleren en adviseren hulpverleners die betrokken zijn bij dit team.
 
Meer informatie en uitleg omtrent BJG Sint-Michielsgestel kunt vinden op https://www.sint-michielsgestel.nl/inwoners/zorg-werk-en-inkomen/jeugdhulp/