Meer Informatie

Informatie

Informatie over ziektebeelden, over voorzieningen die er zijn vanuit de gemeente, over vergoedingen van zorgverzekeraars. Informatie over zorgverlof, over opvangmogelijkheden, respijtzorg en het aanvragen van hulp. We wijzen de weg en adviseren u hoe zaken in gang te zetten.

Praktische hulp of begeleiding

  • Inzet van vrijwilligers ter ondersteuning van u: Wilt u boodschappen doen, sporten of uw cursus blijven volgen, maar kunt u uw huisgenoot niet alleen laten? We hebben een groep vrijwilligers die we kunnen inzetten, zodat u even tijd kunt nemen voor u zelf.
  • Thema avonden of cursussen: Dit kan u helpen beter om te leren gaan met uw situatie.
  • Belangenbehartiger: Ziet u er tegenop contact met instanties te hebben om voorzieningen en zorg te regelen? Vindt u het vervelend alleen het zogenaamde 'keukentafelgesprek' te moeten voeren? Bent u bang niet gehoord te worden? Bint kan dan voor u de contactpersoon zijn. Dat geeft u wellicht wat meer rust en zekerheid.
  • Dag van de Mantelzorg: 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. Schrijf deze datum in uw agenda en kijk t.z.t. wat we die dag voor u organiseren om u in het zonnetje te zetten.

Emotionele ondersteuning
U kunt bij ons uw verhaal kwijt. Er is altijd gelegenheid een afspraak te maken voor een gesprek waarbij u centraal staat. Waarin aandacht is voor hoe het met u gaat en wat u nodig heeft om uw mantelzorgtaken vol te kunnen blijven houden.
We kunnen u ook in contact brengen met lotgenoten, dat levert vaak herkenning op. U kunt wat opsteken van de ervaringen van anderen.