Lotgenotencontact

Uitwisseling van ervaringen

Wilt u graag wat emotionele steun van iemand, maar kunt u niet terecht bij familie of vrienden, of wilt u niet altijd een beroep op hen doen? Dan is lotgenotencontact misschien iets voor u. Lotgenotencontact is  contact tussen mensen met eenzelfde ziekte, aandoening of beperking én hun mantelzorgers.

 

Waar kunt u terecht voor lotgenotencontact?

Café Brein

Café Brein is een trefpunt voor mantelzorgers (partners, familieleden en vrienden) én getroffenen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). NAH kan bijvoorbeeld ontstaan na een beroerte, een ongeval, een hersentumor of na reanimatie. Elke bijeenkomst staat een onderwerp centraal in een gezellige ontspannen sfeer. Heeft u zelf of een familielid een niet aangeboren hersenletsel (NAH) dan nodigen wij u van harte uit om aanwezig te zijn. Café Brein is voor de regio Boxtel, St. Michielsgestel, Schijndel en Sint Oedenrode.
Locatie: Zorghoeve 't Binnenveld, Boxtelseweg 5 in Schijndel. Het café is open vanaf 19:15 uur.

Het Alzheimer Café

Het Alzheimer café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke vierde maandag van de maand kunnen bezoekers in een ontspannen sfeer, in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. De bijeenkomsten starten meestal met een inleiding door een deskundige, vertoning van een film en andere informatievormen. Bezoekers kunnen ideeën, informatie en ervaringen kunnen uitwisselen. Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom in Zaal Restaurant De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 in Schijndel. De avond wordt afgesloten omstreeks 21.30 uur. De toegang is gratis.

Afasie soos

Afasie soos: Reinier van Arkelgroep / Zorgpark Voorburg / GGZ Boxtelseweg:  Laan van Voorburg 4 Magnolia. Activiteitenruimte 1ste verdieping.
Eerste en derde maandagmiddag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur.
Vragen en af/aanmelding Marianne van Hoesel 073-5514045