Waardering mantelzorgers

Week van de mantelzorg op : 6, 7 en 8 november 2018
Mantelzorgers, laat u verrassen! Als mantelzorger heeft u een belangrijke rol in het leven van degene voor wie u zorgt. Daarom willen we stilstaan bij het waardevolle werk dat u verricht. 
Dit willen wij doen in een gezellige en ontspannen sfeer en we nodigen u dan ook van harte uit om aanwezig te zijn op één van de ochtenden in de week van de mantelzorg. 

Kom naar ons toe en laat u verrassen! Deel als u wilt met andere mantelzorgers of met mensen van Bint, het Sociaal Team en de gemeente wat u bezig houdt. U kunt met hen van gedachten wisselen, om steun, advies of hulp vragen of gewoon gezellig een praatje maken. De koffie staat klaar, u wordt verwend met een lunch en vermaakt door Rich Magic.
U bent van harte welkom, hopelijk zien we u op een van de dagen!
Voor de lunch kunt u zich tot een week van tevoren aanmelden via email: info@bintwelzijn.nl

AANVRAAGFORMULIER MANTELZORGWAARDERING

Programma Week van de mantelzorg 2018
Dinsdagochtend 6 november in de Litserborg, Litserstr. 2 in Den Dungen.
Woensdagochtend 7 november in den Durpsherd, Kerkwijk 61 in Berlicum.
Donderdagochtend 8 november in de Huif, Hortensiastr.2 in Sint-Michielsgestel.

10.30 -11.30 uur Inloop met koffie en iets lekkers met de mogelijkheid om de aanvraag voor de mantelzorgwaardering in te leveren en in gesprek te gaan met andere aanwezigen.
11.30 - 12.15 uur Een verrassend optreden.
12.30 - 14.00 uur Lunchbuffet (Hiervoor kunt u zich tot een week van tevoren aanmelden)

De gemeente Sint-Michielsgestel stelt een Mantelzorgwaardering van €75.- beschikbaar voor elke goedgekeurde aanvraag vanaf 6 november 2018 t/m 31 december 2018
Voorwaarden om in aanmerking te komen voor een mantelzorgwaardering:
- U geeft de zorg aan een inwoner van de gemeente Sint-Michielsgestel.
- De zorg is structureel en wordt langer dan 3 maanden gegeven.
- Het betreft “boven gebruikelijke” zorg van meer dan 8 uur per week.
- De mantelzorgwaardering wordt aan één mantelzorger per zorgvrager gegeven .
- De zorg kan zowel thuis als in een zorginstelling worden gegeven.
- Er is sprake van een sociale relatie.
U kunt de aanvraag voor de mantelzorgwaardering indienen tijdens een van de bijeenkomsten die Bint organiseert, of digitaal aanvragen via www.bintwelzijn.nl vanaf 6 november 2018 t/m 31 december 2018. Meer info? Bel naar Bint: 073-5515432.

De Mantelzorgwaardering werd in 2015 voor het eerst door de gemeente uitgereikt. Tot en met 2014 kregen mantelzorgers vanuit de rijksoverheid het Mantelzorgcompliment, dat door de SVB werd uitgekeerd. Met ingang van 2015 is dit aan de gemeenten overgedragen. Gemeenten mogen zelf beslissen of en in welke vorm zij een mantelzorgwaardering vormgeven. De WMO-adviesraad en Bint zijn betrokken geweest bij de totstandkoming van de regeling.