MENU
hero jeugd

Jeugd

Bint Welzijn heeft verschillende diensten voor de jeugd van de gemeente Sint-Michielsgestel. In samenwerking met de jeugd en partners komen diverse projecten en initiatieven tot stand. Wij spelen met de onderstaande diensten zoveel mogelijk in op de vraag vanuit de wijk en de wensen/behoefte van de jeugd. Daarin houden we rekening met de huidige ontwikkelingen.

 Jongereninlopen  -  Sportinlopen  -  Straatwerk  -  Join Us  -  Meidenwerk  - ZOOZ

jongeren inloop

 

Jongereninlopen

In het jeugdhonk worden inlopen georganiseerd voor jongeren. Tijdens de inlopen worden er uiteenlopende activiteiten georganiseerd en kunnen de jongeren samen chillen. Klik hier als je wilt weten wanneer er bij jouw in de buurt een Jongereninloop is.

sportinloop2

 

  Sportinlopen/Plein Sportief

De buurtsportcoaches organiseren wekelijks in verschillende kernen en wijken een Sportinloop en/of Plein Sportief activiteit. Samen lekker en sportief in beweging zijn op het schoolplein, wijkveld en/of in de gymzaal. Kijk snel op het SMG Beweegt Platform om te weten te komen wanneer en welke activiteit er bij jou in de buurt plaatsvindt.

jongeren straatwerk

 

Straatwerk

Meerdere malen per week zijn de jongerenwerkers op straat te vinden. Tijdens het straatwerk proberen we zoveel mogelijk jongeren te spreken en te vragen hoe het met ze gaat. Naast het straatwerk bemiddelen we in overlastsituaties en hebben we nauw contact met de wijkagenten. 

Mocht je de jongerenwerkers op straat zien, schrik vooral niet want ze zijn juist in voor een gezellig praatje (met jong én oud)! Heb je vragen over ons straatwerk? Neem dan hier contact op met het jongerenwerk.

naar boven 

 
naar boven 

Logo Join Us

 

 Join us

Maak vrienden bij Join us! Voel jij je vaak alleen terwijl je graag leuke dingen wil doen met leeftijdsgenoten? In Nederland wonen veel jongeren die het moeilijk vinden om vrienden te maken. Ze willen wel, maar weten niet zo goed hoe. Join us helpt hierbij! Om de week ontmoeten een aantal jongeren elkaar in The Cave, het jongerenhonk van Gestel (in Meander). Tijdens de bijeenkomsten doen we veel leuke activiteiten en zijn er ervaren begeleiders aanwezig die helpen bij het maken en behouden van nieuwe vrienden! Wil je meer informatie over Join Us of je gelijk aanmelden? Klik dan hier.

Mocht je nog meer informatie willen om eenzaamheidsklachten te bespreken met je zoon/dochter dan zijn de volgende video's wellicht handig ervaringsdeskundigen geven tips voor een gesprek met je kind & Tips om meer vrienden te maken.

Activiteiten/projecten

De jongerenwerkers en buurtsportcoaches organiseren allerlei activiteiten om jongeren te activeren, samen te experimenteren, te leren en om te signaleren. Enkele activiteiten die wekelijks, maandelijks of periodiek plaatsvinden worden hier toegelicht. Voor op zichzelf staande activiteiten kun je ook altijd kijken op www.beleefsmg.nl en zijn ze zichtbaar op onze Facebook- en Instagram pagina.

Logo meidenwerk

 

 Meidenwerk

Eén keer in de maand organiseren we een meidenavond. Elke maand zorgen wij voor een andere invulling waarbij gezelligheid voorop staat. Van creatieve activiteiten tot echte meiden dingen zoals nagellakken en make-up-en. Wil je meer weten over het meidenwerk óf je gelijk aanmelden? klik dan hier.

Logo ZOOZ 15+

 

ZOOZ

De Zooz is een activiteitengroep door en voor jongeren (15+) met een diagnose binnen het autisme spectrum (ASS). Op sommige dagen zijn er activiteiten gepland en andere avonden hebben we een vrije inloop. De jongeren kunnen dan gebruik maken van de faciliteiten en spellen in het jongerencentrum. Wil je meer weten over de Zooz óf je gelijk aanmelden? klik dan hier.


Wil je meer informatie of heb je een vraag aan een jongerenwerker? Neem dan contact op via jongerenwerk@bintwelzijn.nl

Onze jongerenwerkers