MENU
seniors talking to each other

Ouderen

Welzijnsdagbesteding - Samen koken samen eten - Buurtbemiddeling - Dementie en Alzheimer

Bint probeert samen met inwoners en lokale organisaties in te spelen op vragen die leven in de wijken en buurten. We gaan in gesprek met deze organisaties, groepen mensen of individuen om in beeld te krijgen welke vragen of idee├źn men heeft.  Samen met hen en met jou proberen we tot een oplossing of activiteit te komen.

 

Logo Welzijnsdagbesteding

 

  Welzijnsdagbesteding

Welzijnsdagbesteding is er voor iedereen die behoefte heeft om met leuke, zinvolle en/of leerzame activiteiten mee te doen. De gezelligheid van mensen om je heen die samen schilderen, koken of een spelletje doen; dagbesteding zorgt voor een fijne, zorgeloze en zinvolle invulling van je dag. Ongeacht leeftijd, met en zonder beperking. Meer informatie vind je hier.

download2   Folder Durpskamer
Berlicum-Middelrode
  download2 Folder Meanderkamer
Sint-Michielsgestel
download2   Folder Gemondekamer
Gemonde
  download2 Folder Litserkamer
Den Dungen-Maaskantje 

Logo samen koken

 

  Samen koken en samen eten

Niets is zo verbindend als samen koken en te eten. Onder leiding van een aantal vrijwilligers wordt er in 2 kernen regelmatig samen gekookt en gegeten. Deze activiteit is gericht op ouderen. Neem contact op met de sociaal werker.

 

Logo BB 2018

 

  Buurtbemiddeling

Heb je een probleem of conflict met uw buren? Onze opgeleide buurtbemiddelaars kunnen je dan wellicht helpen. Zij zijn neutraal en hebben ervaring in het bemiddelen. Meer informatie over Buurtbemiddeling vind je hier.

Folder Buurtbemiddeling

Logo alzheimer

 

  Dementie en Alzheimer

Dementie is een ziektebeeld dat helaas steeds meer voorkomt en erg ingrijpend is in het leven van mensen. Speciaal voor hen en partners en/of familie vinden er regelmatig bijeenkomsten plaats om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en te ondersteunen. De ouderenwerkers van Bint Welzijn werken volgens de methodiek sociale benadering dementie. Twee maal per jaar organiseert Bint Welzijn een bijeenkomst rondom het thema dementie/Alzheimer. In het voorjaar en rond de Wereld Alzheimerdag in september. Voor meer informatie en/of vragen neem hier contact op met de sociaal werker.