Dementie

Dementie is een ziektebeeld dat helaas steeds meer voorkomt en erg ingrijpend is in het leven van mensen. Vandaar dat wij vanuit Bint op verschillende manieren informatie geven over dit ziektebeeld en de mogelijkheden voor ondersteuning in de gemeente Sint-Michielsgestel.

 

Informatiecyclus voor mantelzorgers

In iedere kern bieden wij een jaarlijks terugkerende informatiecyclus aan voor Mantelzorgers. In deze cyclus komen verschillende professionals aan het woord om een aantal thema’s te bespreken. Thema’s waar aandacht aan wordt besteed:

Avond 1: - Wat is dementie? Signalen en diagnose
Avond 2: Veranderingen: gedragsverandering, financiën, notaris, dagbesteding en respijtzorg
Avond 3: Hoe nu verder? Domotica, eigen regievoering

Bent u geïnteresseerd in de informatiecyclus en bent u benieuwd wanneer deze bij u in de buurt aangeboden wordt, neem dan vrijblijvend contact op met BINT op telefoonnummer 073-5515432

 

Alzheimer café

Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding vaan een deskundige gespreksleider.
De bijeenkomsten starten meestal met een inleiding door een deskundige of de vertoning van een film, waarna de bezoekers ideeën, informatie en ervaringen kunnen uitwisselen.

Data:                  Iedere vierde maandag van de maand, behalve in de maanden juli en december. Een bijeenkomst die op een feestdag valt wordt verschoven.

Tijd:                    van 19.30 tot 21.30 uur. (Vanaf 19.00 uur is de zaal open)

Locatie:               Restaurant Zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15, 5481 VE Schijndel

Kosten:               Gratis (Voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.)

Organisatie:       Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland Afdeling Regio ‘s-Hertogenbosch met de partners: Zorggroep Elde Boxtel, Laverhof Schijndel, Contourde Twern Boxtel, Welzijn De Meierij Schijndel, Bint voor welzijn & ondersteuning Sint-Michielsgestel.
Telefoonnr:       073-5515432 (voor meer informatie)