Sport & Buurtsport Bint Welzijn

Beschrijving

Welkom op de pagina van Bint Sport & Buurtsport

Op deze pagina kunt u alle informatie vinden van alle activiteiten die het sportwerk van Bint organiseert binnen de gemeente Sint-Michielsgestel.

Op de afdeling sport zijn op dit moment 3 buurtsportcoaches actief die op diverse vlakken actief zijn en hebben als werkgebied de kernen:
Gemonde, Sint-Michielsgestel: Sabine vd Wal s.vdwal@bintwelzijn.nl
Den Dungen: Dave van Veghel d.vveghel@bintwelzijn.nl
Berlicum, Middelrode: Bas Bouwens b.bouwens@bintwelzijn.nl

Buurtsportcoaches zijn gediplomeerde instructeurs met als taak het organiseren, ondersteunen en faciliteren van sport- en beweegactiviteiten voor alle doelgroepen in de gehele gemeente.
Onze doelgroepen zijn o.a.: ouderen, jongeren, mensen met een lichamelijke en/of psychische beperking, kinderen, jongvolwassenen, langdurig werklozen,50-plussers en volwassenen.

Wat doen de buurtsportcoaches?

•werken nauw samen met o.a. de buitenschoolse opvang, basisonderwijs, verenigingen, voortgezet onderwijs, gemeente, Kentalis, buurtverenigingen, Centrum Jeugd & Gezin en vrijwilligers;
•proberen de leefbaarheid in de buurt te vergroten door sport en beweegactiviteiten te organiseren in de wijk. Hij/zij werkt hierbij vaak samen met vrijwilligers en geeft hen tips en ondersteuning;
•geven advies over hoe om te gaan met moeilijke jeugd en/of ouders en hoe je vrijwilligers binnen de vereniging begeleid;
•creëren mogelijkheden om o.a. mensen met een beperking en ouderen zoveel mogelijk deel te kunnen laten nemen aan het reguliere sport- en beweegaanbod in de gemeente;
•helpen basisscholen om een veilig en afwisselend aanbod van sportactiviteiten aan te bieden tijdens en na schooltijd en om zo de kwaliteit van het bewegingsonderwijs te verbeteren.

Iedere week staan er een aantal vaste activiteiten op het programma van de buurtsportcoaches. Iedereen is hierbij van harte welkom! Daarnaast staan er ook regelmatig toernooien en andere projecten op de agenda. Houdt de website en social media goed in de gaten!

Buurtsport op social media:
•Website: www.bintwelzijn.nl
•Facebook: https://www.facebook.com/buurtsportcoach.bint
•Twitter: @Sportwerkbint

Volg ons!!

BEELDMERK RGB

Organisatie: Sport & Buurtsport Bint Welzijn

https://www.bintwelzijn.nl/cultuur-en-sport/buurtsport/

Contactgegevens

Meanderplein 3a, 5271GC Sint-Michielsgestel

Bint Buurtsport
buurtsport@bintwelzijn.nl
073-5515432

Google maps kaart