Sociaal Team

Beschrijving

Voor hulp en ondersteuning wanneer u daar zelf niet meer uitkomt!

Het Sociaal Team bestaat uit professionals met een verschillende achtergrond, die hulp en ondersteuning kunnen organiseren wanneer u daar zelf niet meer uitkomt.
Het Sociaal Team ondersteunt u bij het vinden van oplossingen en bekijkt samen met u wat u nodig heeft om de problemen weer de baas te worden.
Wie zit er in het Sociaal Team?
De medewerkers van het Sociaal Team komen vanuit verschillende organisaties: Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Bint voor welzijn & ondersteuning, MEE, Thuiszorgorganisaties Zorggroep Elde en Vivent, Loket WegWijs en de schuldhulpverlening vanuit de gemeente Sint-Michielsgestel. Regelmatig sluit een medewerker van het Centrum voor trajectbegeleiding aan. Naast de professionals uit deze organisaties, worden ook vrijwilligers nauw betrokken bij de ondersteuning van mensen met problemen. Daarnaast kan het Sociaal Team u adviseren en begeleiden naar de juiste gespecialiseerde ondersteuning. Daarbij wordt altijd eerst gekeken naar wat u allemaal zelf kunt doen met uw gezin, vrienden en omgeving.

Wat doet het Sociaal Team?
Het is niet altijd makkelijk om hulp te vragen. Het Sociaal Team gaat zoveel mogelijk naar mensen toe te gaan in hun eigen woonomgeving. Het Sociaal Team heeft nauwe contacten met allerlei organisaties en mensen in de gemeente zoals de huisartsen, de woningcorporaties, wijkmakelaars en inwoners. Als er signalen zijn dat hulp welkom is, dan gaan we eerst langs voor een gesprek. Problemen worden op die manier snel in kaart gebracht waardoor er direct aan een oplossing gewerkt kan worden. Samen met u wordt er gekeken naar wat u nodig heeft om de problemen weer de baas te worden. Daarbij staat centraal wat u zelf kunt doen om richting te geven aan het leven en om de regie te houden.

Waar kunt u het Sociaal Team vinden?
Elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur is er in den Durpsherd in Berlicum een medewerker van het Sociaal Team aanwezig om u te woord te staan en te ondersteunen op het gebied van financiƫn, huisvesting, relatie, dagbesteding, geestelijke of lichamelijke gezondheid of een combinatie hiervan. Dus heeft u vragen? Kom dan naar ons toe! U kunt natuurlijk ook telefonisch contact met het Sociaal Team opnemen of mailen via het algemene emailadres van het Sociaal Team:

Telefoonnr.: 073-5531678
Emailadres: sociaalteam@sint-michielsgestel.nl

Logo ST vierkant

Organisatie: Sociaal Team

https://www.bintwelzijn.nl/advies-en-hulp/sociaal-team/

Contactgegevens

Seminarielaan 3, 5271sg Sint-Michielsgestel

Meike v.d. Berg
sociaalteam@sint-michielsgestel.nl
073-5531678

Google maps kaart