test balkon gym

Begeleiding naar sportaanbod

Sporten en bewegen voor iedereen! 

Bewegen is belangrijk voor iedereen! Alleen meedoen bij de reguliere beweegaanbieders is nog niet voor iedereen zo gewoon, met of zónder beperking. Bij de buurtsportcoaches van Bint Welzijn kun je jouw sportvraag met betrekking tot sporten en bewegen stellen.

Elke vraag kan gesteld worden en de buurtsportcoach gaat samen met je op zoek en kijken welke mogelijkheden er zijn. De buurtsportcoach helpt je tenslotte graag bij het vinden van een geschikte beweegactiviteit in je eigen woonomgeving en ondersteund bij het daadwerkelijk starten met bewegen. Deze vragen kunnen uiteenlopend zijn van: 

‘‘Ik ben op zoek naar een wandelmaatje” ,

“Graag zou ik willen bewegen maar ik weet niet waar dat allemaal kan?”

tot aan

“Ben destijds afgehaakt omdat ik het niet meer kon betalen, zijn hier mogelijkheden voor?”

of

“Ik heb geen tijd in de avonduren, kan ik ook overdag met een sportgroep sporten?” .

Uniek Sporten

Voor mensen met een beperking heeft Bint Welzijn een lokaal aanspreekpunt Uniek Sporten. Het blijkt namelijk dat mensen met een beperking minder sporten en bewegen dan mensen zonder beperking. Voldoende bewegen is voor iedereen van belang, dus ook voor mensen met een beperking. Het is goed voor je gezondheid, voor je sociale contact en bovenal is het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk!

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van de Uniek Sporten? Kijk dan snel op Uniek Sporten.

Heb jij een sportvraag en/of wil je meer informatie over de mogelijkheden?                                            Kom dan in contact met een van de buurtsportcoaches: contact.