pratende mensen

Burgerinitiatief

Burgerinitiatief

Burgerinitiatieven zijn er in alle soorten en maten. Voor zowel kleine als grote groepen uit de wijk, buurt of hele gemeente. We kunnen hierbij denken aan grote schoonmaakacties, bijeenkomsten voor eenzame ouderen, buurtfeesten, noem maar op.

Gewoon door de burgers, zelf dus.

Wat kan de buurtsportcoach betekenen voor burgerinitiatieven?

De buurtsportcoaches zijn werkzaam binnen alle kernen en wijken binnen de gemeente Sint-Michielsgestel en zijn de voelsprieten binnen de kernen op het gebied van sport en bewegen. Ze hebben o.a. als taak buurtbewoners te ondersteunen in het opzetten van activiteiten in het kader van bewegen en/of sportieve vrijetijdsbesteding.

Deze ondersteuning is vaak gericht op de eigen leefomgeving. Je kunt hierbij denken aan een toernooitje voor de kinderen uit de wijk of het helpen bij het opzetten van een gezellig wandelclubje.

Wat als je graag iets wilt organiseren voor je wijk?

Je hebt het vast weleens meegemaakt, je ziet iets en je denkt “wow dat zou ook iets zijn om in onze wijk te organiseren!” en dat je je dan ineens bedenkt “maar hoe moet ik dat dan aanpakken of regelen en wie kan ik vragen om advies en ondersteuning?”

In dit soort gevallen als het gaat over iets wat met bewegen en/of gezondheid te maken heeft kun je een beroep doen op de kennis, ervaring en het netwerk van de buurtsportcoach. Samen kijken we naar je idee en gaan samen aan de slag om je idee vorm te geven en uiteindelijk indien mogelijk te gaan organiseren. Dat kan een éénmalige activiteit zijn maar ook een structurele wekelijkse activiteit.


 

Heb je een idee en wil je hiervoor ondersteuning neem dan contact op met de buurtsportcoach uit jouw kern en regel het samen!