group diversity people volunteen arm around 1

Financiële Ondersteuning

Het Kindpakket

Het Kindpakket maakt meedoen voor alle kinderen mogelijk!

Lid zijn van een vereniging, op zwemles gaan , op de fiets naar de middelbare school. Het klinkt heel logisch. Maar als er niet veel geld te besteden is in het gezin, is dit niet voor alle kinderen zomaar mogelijk.

Het is belangrijk dat kinderen die dat willen mee kunnen doen. Daarom is er het Kindpakket. Vanuit het Kindpakket is het mogelijk om een aanvraag te doen voor een bijdrage voor bijvoorbeeld:

  • zwemles
  • contributie voor een sport- of cultuur vereniging
  • een fiets om naar de middelbare school te gaan
  • talent-ontwikkeling (bv. als je op hoog niveau sport)

Hoe werkt het?

Als je een aanvraag wilt doen of meer informatie wilt kun je mailen naar:  kindpakket@bintwelzijn.nl. We nemen dan contact met je op en kijken of je in aanmerking komt voor een bijdrage. Je ontvangt dan ook een formulier van ons zodat we de informatie hebben die hiervoor nodig is. Of download het formulier hier.
Het Kindpakket is er voor een bijdrage voor kinderen tot 18 jaar.

Voorwaarden

  • Het kind moet woonachtig zijn in de gemeente Sint-Michielsgestel
  • Het kind mag bij aanvang van de sport- of cultuuractiviteit niet jonger zijn dan 4 jaar en niet ouder dan 17 jaar.
  • De aanvraag dient voorzien te zijn van een goede motivatie waarbij een globaal beeld van de financiële situatie van de ouders geschetst is.
  • Het Kindpakket vergoedt de contributie van kinderen van wie de ouders een gezamenlijk inkomen hebben van maximaal 120% van het sociaal minimum.

Vrijwilligers

We voeren deze dienstverlening uit met een klein team van vrijwilligers, ondersteund door een van onze sociaal werkers. Als je interesse hebt hierin kun je contact opnemen met Bint voor meer informatie.
Stuur een e-mail naar info@bintwelzijn.nl of bel naar 073-5515432.

De financiële middelen voor het Kindpakket zijn onderdeel van een landelijke regeling. De gemeente Sint-Michielsgestel is verantwoordelijk voor de besteding van dit geld binnen onze gemeente. Bint heeft opdracht van de gemeente voor uitvoering hiervan.