mantelzorg kopie

Ondersteuning

Mantelzorg - jonge mantelzorgersUniek Sporten  -  Lotgenoten  -  Jongerenwerk op Maat  -  Project achter de voordeur Taalgroep  -  Taalmaatjes  -  Buurtbemiddeling  

Logo mantelzorg

 

Mantelzorg

Wist je dat één op de vier Nederlanders mantelzorger is? Je bent bijvoorbeeld mantelzorger wanneer je zorgt voor je ouder die dementerende is, je kind dat gehandicapt is, je partner die een herseninfarct heeft gehad, je broer of zus die een psychische ziekte heeft. De zorg neemt vaak geleidelijk toe. Uiteindelijk staan mantelzorgers vaak dag en nacht paraat, soms jarenlang. Bij Bint Welzijn kun je ondersteuning en lotgenotencontact vinden. Meer informatie hierover vind je hier:

Folder Mantelzorg

Aanmelden als mantelzorger

Hulp in het huishouden Mantelzorgers:
Mantelzorgers in de gemeente Sint-Michielsgestel kunnen tegen een fikse korting huishoudelijk hulp thuis krijgen. Kijk hier voor meer informatie en de aanvraagformulieren:

Aanvraag informatie - Mantelzorgverklaring - Ervaren druk door informele zorg

 

Logo mantelzorg

 

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met een vader, moeder, broer of zus die een lichamelijke of geestelijke chronische ziekte of beperking heeft, of een ouder die verslaafd is aan alcohol of drugs. Hoewel ze in veel gevallen niet de hoofd-mantelzorger zijn, dragen zij vaak bij aan zorg- en huishoudelijke taken. Daarnaast maken zij zich zorgen over de situatie thuis en komen vaak zorg te kort door de bestaande gezinssituatie.

Folder Jonge mantelzorgers - Aanmeldformulier

Logo uniek sporten

 

Uniek Sporten

Soms zit een beperking het sporten in de weg. Uniek Sporten staat voor laagdrempelige hulp, persoonlijk contact en passend resultaat. Met een eigen contactpersoon begeleiden we sporter en aanbieder, zodat deelnemers met plezier kunnen sporten en trainers en coaches voldoende kennis hebben om met vertrouwen voor een unieke groep te staan. Meer informatie vind je hier:

Folder Uniek Sporten

Logo Lotgenoten

 

Lotgenoten

Wil je graag wat emotionele steun van iemand, maar kun je niet terecht bij familie of vrienden, of wil je niet altijd een beroep op hen doen? Dan is lotgenotencontact misschien iets voor jou. Lotgenotencontact is contact tussen mensen met eenzelfde ziekte, aandoening of beperking én hun mantelzorgers. Voor meer informatie en/of vragen neem hier contact op met de sociaal werker.

Folder Lotgenoten volgt z.s.m.

naar boven 

 
naar boven

Logo JOM

 

Jongerenwerk op Maat

Kinderen kunnen vastlopen op school. Op scholen ontbreekt vaak de tijd om kinderen met extra aandacht intensief te begeleiden. Hierdoor kan men niet voldoende begeleiding op maat bieden die deze kinderen vaak nodig hebben. Het jongerenwerk speelt hier op in middels het project Jongerenwerk op Maat. Meer informatie vind je hier:

Folder Jongeren op Maat

Logo achter de voordeur

 

Project achter de voordeur

Project achter de voordeur is een huisbezoekproject voor mensen van 80 jaar en ouder uit de gemeente Sint-Michielsgestel. Ouderen blijven tegenwoordig steeds langer zelfstandig thuis wonen, maar hoe kijken senioren hier zelf tegen aan? Wat gaat goed? Wat zou beter kunnen en hoe kan Bint Welzijn en de gemeente Sint-Michielsgestel hierin ondersteunen? Voor meer informatie en/of vragen neem hier contact op met de sociaal werker. 

Folder Project achter de voordeur volgt z.s.m.

Logo taalgroep

 

Taalgroep

Bij Bint hebben we twee taalgroepen voor Nieuwe Nederlanders. Voor iedereen, die om de een of andere reden niet aan het inburgeringsprogramma mee kon doen (A0 –A1) en voor diegenen die ingeburgerd zijn, maar toch de Nederlandse taal op A2 niveau niet voldoende beheersen. Voor meer informatie en/of vragen neem hier contact op met de Bint Welzijn. 

Folder Taalgroep volgt z.s.m.

Logo taalmaatje

 

Taalvrijwilligers

Heb je moeite met de Nederlandse taal? Een taalvrijwilliger is iemand die op vrijwillige basis één op één met een nieuwe Nederlander optrekt en met de Nederlandse taal ondersteunt. Een maatje die samen eventueel ook iets wil ondernemen, zoals samen naar de stad gaan, een spelletje doen, of samen koken. Voor meer informatie en/of vragen neem hier contact op met de sociaal werker.

Folder Taalmaatjes volgt z.s.m.

Logo vervoersdienst

 

Buurtbemiddeling

Geluidsoverlast, rommel op straat of hinderlijk parkeren kan irritatie geven tussen bewoners. Dan kan Buurtbemiddeling helpen. Bij Buurtbemiddeling zitten vrijwilligers die zijn opgeleid om te bemiddelen. Zij proberen de bewoners, die onenigheid met elkaar hebben, samen rond de tafel te krijgen. Meer informatie vind je hier:

Folder Buurtbemiddeling

  

naar boven 

 
naar boven