MENU

Je ziet ze steeds vaker: boomspiegels rond de bomen in de straat. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook goed voor de biodiversiteit en klimaatbestendigheid van onze gemeente. De boomspiegels worden aangelegd en onderhouden door bewoners

Adopteer een boomspiegel!

13-maart-2024

Een boomspiegel, is een stukje grond rond de stam van een boom. Via de grond krijgen de wortels voldoende lucht en water. Deze plek kun je vaak goed beplanten. Dit is een prima manier om de straat op te fleuren en groener te maken.

Wilt u een boomspiegel?

Vindt u het leuk om een boomspiegel te maken? Dan kunt u, alleen of samen met de buren, een boomspiegel bij ons aanvragen. Laat via onderstaand digitaal aanvraagformulier weten waar u een boomspiegel wilt maken. Een opbouwwerker van Bint neemt binnen twee weken contact met u op om de mogelijkheden en de spelregels te bespreken. Ons streven is om per wijk minimaal 10 boomspiegels te realiseren. Zo werken we niet alleen aan de biodiversiteit maar ook aan de sociale cohesie. U draagt dan zorg voor de boomspiegel en onderhoud deze.

De opbouwwerkers van Bint zijn:

Berlicum en Middelrode -  Vincent Gil-Toresano
Den Dungen en Maaskantje - Maud Goossensen
Gemonde en Sint-Michielsgestel -  Dimphy Habraken

Aanmelden & spelregels

Klik hier om uw aan te melden

De spelregels over het adopteren van een boomspiegel vindt u hier:
SPELREGELS ADOPTIE BOOMSPIEGELS

Zaterdag 16 maart starten we met een pilot in de wijk rondom Schuurkerkpad en de Hages.