MENU

Annette Spijkers van de ondersteuning Bint Welzijn gaat met pensioen. 12 juni a.s. is haar laatste werkdag bij Bint. 

Annette Spijkers van de ondersteuning van Bint gaat met pensioen

29-april-2024

Annette Spijkers van de ondersteuning Bint Welzijn gaat met pensioen. 12 juni a.s. is haar laatste werkdag bij Bint. 

Annette: ‘Destijds wilde ouderenwerker Marije den Otter in Berlicum iemand ter ondersteuning erbij en zo ben ik In februari 2004 begonnen. Ons kantoor stond in Berlicum. Ik ben de opleiding ouderenadviseur gaan doen en kon toen dat nodig was Marije een tijdje vervangen wegens ziekte. Ik deed huisbezoeken, sloot  alarmeringen aan en coördineerde tafeltje dekje. Ik kwam veel bij ouderen over de vloer. Ik heb veel met vrijwilligers gewerkt. Zij zijn zo ontzettend belangrijk. In Berlicum vielen de vrijwilligers altijd binnen. Echt een mooi contact. 

Mijn werk veranderde in een kantoorbaan toen de drie SWO’s fuseerden op de locatie in Den Dungen. Ik heb het contact met de vrijwilligers en de huisbezoeken echt gemist.
Maar mijn huidige werk is heel breed en ons takenpakket groeit nog steeds. Ik kom nu met veel verschillende doelgroepen in contact en heb veel meer collega’s, ook veel jonge mensen. Vooral het klantencontact vind ik leuk, wij zijn toch de poortwachter en handelen zoveel mogelijk zelf af of verwijzen door naar een sociaal werker. Al die contacten ga ik echt missen. 
Straks krijg ik de tijd om mijn vrijwilligerswerk in buurt op mijn gemak te doen. Ik zit in het bestuur van de Stichting wijkbelangen Kattenbosch. Daar zet ik voort wat Bint ook doet; verbindend bezig zijn in de wijk.