Voorjaarsprogramma Vrijwilligersacademie

09/04/2021

Jaarlijks organiseert Bint een aantal workshops voor vrijwilligers in de gemeente Sint-Michielsgestel; de Vrijwilligersacademie.
Voor vrijwilligers een mogelijkheid om wat nieuws te leren of extra informatie te krijgen over onderwerpen die in het vrijwilligerswerk voorbij komen. In verband met corona zijn de workshops digitaal.
Voor dit voorjaar hebben we een programma gemaakt met verschillende online workshops. We zetten ze hier op een rij. 

Het Vrijwilligersacademie voorjaarsprogramma 2021:

10 mei & 17 juni: Alle kinderen doen mee!  (Sportcafe)
Een training van twee avonden voor vrijwilligers in sport- en jeugdverenigingen die te maken hebben met kinderen met bijzonder gedrag.

11 mei: Laaggeletterdheid herkennen en doorverwijzen
Deze middag kom je meer te weten over wat laaggeletterdheid is, wat voor impact het heeft op het dagelijks leven van die mensen en wat de mogelijkheden zijn voor hen om er iets aan te doen.  

26 mei: signaleren huiselijk geweld en kindermishandeling
Een avond over het herkennen van signalen van huiselijk geweld en mishandeling, met handvatten voor vrijwilligers over handelen als je je zorgen maakt.

9 juni: Jouw Positieve Gezondheid
Een avond over kijken naar gezondheid op een brede manier en uitleg over hoe je daar op een praktische manier zelf mee aan de slag kunt.

17 juni: Rouw op de kaart zetten
Rouw ontstaat niet alleen na een overlijden, maar ook bij bijvoorbeeld verlies van gezondheid, een echtscheiding, baanverlies. In deze workshop staan we daarbij stil. Op een speelse manier leren we omgaan met rouw en hoe je het kunt herkennen bij de ander.

De activiteiten binnen de Vrijwilligersacademie staan open voor alle vrijwilligers binnen de gemeente, dus als je vrijwilligerswerk doet en je bent geïnteresseerd in een van de onderwerpen meld je dan zeker aan! Is er een thema wat binnen je vrijwilligerswerk aandacht vraagt waar je meer over wilt horen? Of leeft er iets binnen je vereniging waar je wel eens verdieping op wilt? Laat het ons weten!
info@bintwelzijn.nl 073-5515432