Meer Activiteiten

Activiteit: Bij ons gebeurt dat niet!?– info. over sociale veiligheid

  • Sport & Actief Sport & Actief
  • Theater Theater
  • Voorlichting Voorlichting

Beschrijving

Grensoverschrijdend gedrag vindt overal plaats. Maar je kunt een hoop voorkomen. Sluit aan en laat je op weg helpen! ‘Bij ons gebeurt dat niet – informatiesessie over sociale veiligheid’

Datum 11-10-2023
Tijd 19:30
Leeftijd 18-65, 65+
Kosten €0
Docent Thuy-Van Nguyen
Locatie Kerkwijk 61, 5258 KB Berlicum
Max. aantal deelnemers 30
Sluitingsdatum inschrijvingen 9-10-2023

Grensoverschrijdend gedrag vindt overal plaats, ook in vrijwilligerswerk. Maar je kunt een hoop voorkomen. In deze workshop krijg je handvatten om hiermee aan de slag te gaan.
Onder de noemer Sociale veiligheid wordt alles bedoeld dat te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag (pesten, discriminatie, (seksueel) geweld en agressie).

Op deze avond hoor je onder andere hoe je daar als vrijwilligersorganisatie het beste mee om kunt gaan. Denk dan bijvoorbeeld aan het voorkomen van ongewenst gedrag. Maar ook hoe je op de juiste manier kunt reageren als het zich heeft voorgedaan.

Grensoverschrijdend gedrag is iets waarvan je hoopt dat het niet voorkomt in jouw organisatie. Maar het is verstandig om er op voorbereid te zijn. Zodat je weet wat er van je verwacht wordt als het zich voordoet. Op deze avond zal er een verkenning zijn over tal van aspecten die vallen onder het thema sociale veiligheid. Ook bespreken we hoe je als vrijwilligersorganisatie een preventief beleid kan ontwikkelen.

Doelgroep: Deze avond is met name bedoeld voor bestuursleden van verenigingen, stichtingen en organisaties die werken met vrijwilligers. Of andere leden die zich bezighouden met beleid maken voor een vrijwilligersorganisatie.

De avond wordt verzorgd door Thuy-Van Nguyen, expert sociale veiligheid van Platform Vrijwillige Inzet (NOV)

INSCHRIJVEN
NOG 26 PLAATSEN BESCHIKBAAR
Misbruik melden
vrijwilligers ac Bij ons gebeurt dat niet informatiesessie over sociale veiligheid klein formaat

Organisatie: Vrijwilligersacademie

Meer informatie

Contactgegevens

Meanderplein 3a, 5271 GC Sint Michielsgestel

Addy van Beek
info@bintwelzijn.nl
0735515432