Meer Activiteiten

Activiteit: Cursus Paddenstoelen

  • Natuur Natuur
  • Rondleidingen Rondleidingen
  • Voorlichting Voorlichting

Beschrijving

Cursus Paddenstoelen Paddenstoelen zijn interessant, vertederend, smakelijk, mysterieus, maar ook smerig en soms zelfs giftig. Rondom schimmels en paddenstoelen bestaan veel verhalen. Heksen, duivels, Judas, elfjes en kabouters, allemaal worden ze met paddenstoelen in verband gebracht! Schimmels zijn heel bijzondere levende wezens. Geen planten, geen dieren, 'vlees noch vis'. Ze spelen een heel belangrijke rol in de natuur. Een groot aantal vervult de rol als 'vuilnisman'. Maar onder de schimmels zijn ook meedogenloze parasieten, terwijl andere soorten hun leven juist leiden in een intens vriendschappelijke samenwerking met wederzijds voordeel.

Datum 9-10-2023
Tijd 20:20
Leeftijd 12-18, 18-65, 65+
Kosten €0
Locatie d<n Durpsherd 1, 5271 CE Middelrode
Max. aantal deelnemers Ongelimiteerd

Cursus Paddenstoelen

Paddenstoelen zijn interessant, vertederend, smakelijk, mysterieus, maar ook smerig en soms zelfs giftig.
Rondom schimmels en paddenstoelen bestaan veel verhalen. Heksen, duivels, Judas, elfjes en kabouters, allemaal worden ze met paddenstoelen in verband gebracht!
Schimmels zijn heel bijzondere levende wezens. Geen planten, geen dieren, 'vlees noch vis'. Ze spelen een heel belangrijke rol in de natuur. Een groot aantal vervult de rol als 'vuilnisman'. Maar onder de schimmels zijn ook meedogenloze parasieten, terwijl andere soorten hun leven juist leiden in een intens vriendschappelijke samenwerking met wederzijds voordeel.

Deelnemers krijgen inzicht in de rol van paddenstoelen in de natuur, de voortplanting en hun relatie met andere planten en hun leefomgeving. Een opstapje om meer van de samenhang te begrijpen en optimaal van de herfst te kunnen genieten.

De cursus wordt gegeven door onze docent Rini Kerstens.
De theorieavond wordt gehouden op maandag 9 oktober 2023 aanvang 20.00 uur in D’n Durpsherd.
Er zijn twee excursies in het terrein op Haanwijk en Zegenwerp.
Deze zijn op vrijdag 20 oktober en/of zaterdag 21 oktober 2023 aanvang 9.30 uur.
Als je belangstelling hebt voor de cursus paddenstoelen, kun je je aanmelden per email bij Michel vd Langenberg michel.langenberg@home.nl

Misbruik melden
Geschubde inktzwam v2.P1110089

Organisatie: Natuurgroep Gestel

Meer informatie

Contactgegevens

Molenbergstaat 26, 5271CE Sint-Michielsgestel

Michel van de Langenberg
michel.langenberg@home.nl
0622432941