Meer Activiteiten

Activiteit: TOG: DE KLIMAATPIRAAT - Berlicum

  • Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur
  • Muziek Muziek
  • Voorlichting Voorlichting

Beschrijving

Op zondagmiddag 17 maart geven de jeugdorkesten van muziekvereniging TOG een heel bijzonder concert met een eigentijds thema: de Klimaatpiraat. Aan het concert in Den Durpsherd doen tientallen kinderen uit de hele regio mee. Het concert maakt deel uit van het 150-jarig bestaan van muziekvereniging TOG uit Berlicum.

Datum 17-3-2024
Tijd 13:00
Leeftijd 4-12
Kosten €5
Locatie Kerkwijk 61, 5258KB Berlicum
Max. aantal deelnemers Ongelimiteerd

Plastic soep
De Klimaatpiraat gaat over een piraat op zee. De piraat ziet de enorme ‘plastic soep’ en merkt dat er veel zieke dieren in de zee zijn. De piraat vertelt over het milieu en neemt het publiek op een muzikale manier mee hoe mensen omgaan met het milieu. Ook komt aan de orde wat je zelf kunt doen om het milieu te verbeteren. Het concert is educatief en op een leuke interactieve muzikale manier gebracht.

Unieke samenwerking
Het jeugdorkest bestaat uit verschillende jeugdafdelingen uit Berlicum en omliggende dorpen. Niet alleen de blazersband en het opleidingsorkest van TOG spelen mee, maar ook de jeugdorkesten van Heeswijk, Dinther, Sint-Michielsgestel en Den Dungen. Het is uniek dat er zoveel jeugd samen muziek maakt! Nathalie Bosters kruipt in de rol van de klimaatpiraat en als klap op de vuurpijl zingt kinderkoor ‘de Fermaatjes’ een aantal nummers.

Voorspoedige voorbereiding
De voorbereidingen voor het concert zijn in volle gang. De piratencommissie bestaat uit Justin van Nuland, Sam van Engeland, Brechtje van den Heuvel, Peter Langenhuijzen en Meike van den Broek en Daniëlle van Gaal helpt waar nodig. Ook de muzikale voorbereiden verlopen voorspoedig. De verschillende jeugdorkesten repeteren nu individueel en we brengen het allemaal samen tijdens de generale repetitie.

Jeugdslagwerkers
De middag van het concert wordt een drukke gezellige boel met een divers programma. Er is een vol podium met zeker 60 muzikanten. De middag begint om 13.00u met een spetterend optreden van de jeugdslagwerkers in de foyer van Den Durpsherd. Zij zorgen voor een leuke opening en maken ook muziek in de pauze. De middag is zeer leerzaam voor kinderen en in het verhaal zit veel humor. Door een serieus onderwerp als het klimaat op deze manier te presenteren is het ook leuk voor de jonge kinderen.

Tickets: https://www.beneluxtheater.nl/event/piraat/

Misbruik melden
De Klimaatpiraat 17 03 2024 1024x584

Organisatie: Beneluxtheater, Den Durpsherd Berlicum

Meer informatie

Contactgegevens

Kerkwijk 61, 5258KB Berlicum

Mark Verhoeven
mark@durpsherd.nl
0611476340