MENU
295 1440x960

18+ bewegen


SMG Beweegt
  -  Uniek Sporten  -  Begeleiding naar aanbod

Logo SMG beweegt2

 

 SMG Beweegt

Om langer zelfstandig te blijven wonen is het belangrijk om een sociaal netwerk te hebben, actief te blijven en mee te doen in je omgeving. Blijven bewegen en deelnemen aan (lokale) activiteiten helpt hierbij. Dit heeft niet alleen grote voordelen voor de lichamelijke gezondheid, het levert ook een belangrijke bijdrage aan de geestelijke gesteldheid. 

In de gemeente Sint-Michielsgestel zijn veel beweegactiviteiten voor volwassenen / senioren. 
Benieuwd welke beweegaanbieders er allemaal zijn in je eigen kern?
Klik dan hier.
Het actuele sport- en beweegaanbod vanuit de beweegaanbieders is hier te vinden.

Logo uniek sporten

 

Uniek Sporten 

Bewegen is belangrijk voor iedereen, maar meedoen bij reguliere beweegaanbieders is nog niet zo gewoon voor mensen met een beperking. Het blijkt dat zij minder sporten en bewegen dan mensen zonder beperking. Voldoende bewegen is ook voor mensen met een beperking van belang. Het is goed voor je gezondheid, voor je sociale contacten en het is natuurlijk ook gewoon leuk. Wil jij meer weten over de mogelijkheden van Uniek Sporten? Kijk dan op het Uniek Sporten Platform en/of neem contact op met de lokale buurtsportcoach.

Logo begeleiding

 

Begeleiding naar aanbod

Naarmate je ouder wordt is meedoen misschien niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Sint-Michielsgestel kent een gevarieerd beweegaanbod waar bewegen in allerlei soorten en maten worden aangebonden. Denk aan yoga, Meer Bewegen voor Ouderen en diverse fiets- en wandelclubs. Vraag jij je af wat de mogelijkheden zijn en of er een sport is die bij jou past? Bint Welzijn helpt bij dit soort vragen en bij het vinden van een geschikte vorm van sport of bewegen. Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met de buurtsportcoaches via buurtsport@bintwelzijn.nl