Maatjes gezocht!

Als maatje ondersteun je een andere inwoner van Sint-Michielsgestel. Wekelijks maak je één à twee uurtjes vrij voor een ander die er zelfstandig niet uitkomt. Je biedt dan sociale en/of praktische ondersteuning.

Maatjeswerk gaat over echte aandacht. Mensen die een maatje zoeken, kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Bijvoorbeeld door eenzaamheid, ziekte of een andere beperking. Door jouw aanwezigheid en ondersteuning maak je als maatje het verschil.

“Ik ga elke week met veel plezier. Mevrouw maakt mij aan het lachen!”
“Het is zinvol om maatje te zijn. Door een kort bezoek zie je iemand echt opleven.”
“Maatje zijn is heel leerzaam.”
“Ook mooi meegenomen: het staat goed op je cv!”

Wat kun je doen als maatje?
Gezelschap bieden
Samen wandelen, een spelletje doen en buurten: als makker ben je een waardevol contact voor een ander, zodat diegene zijn verhaal eens kwijt kan. Je ziet hem of haar genieten en wordt er zelf ook vrolijk van!

Mantelzorg verlichten
Als maatje ondersteun je mantelzorgers voor wie de zorg voor een naaste te zwaar wordt. Je neemt voor even de taken van een mantelzorger waar. Die heeft zo even 'n zorg minder. Maar soms is ‘er zijn’ al voldoende.

Boodschappen
Brood, groenten en nog even langs de slager: als vrijwilliger van de Boodschappenservice help je iemand graag met de wekelijkse boodschappen.

Participatiecoach
Niet iedereen beschikt over een groot sociaal netwerk. Om sociaal isolement te voorkomen, help je als participatiecoach om iemands sociale netwerk uit te breiden, te versterken en/of te activeren.

Taalmaatje
Vind je het leuk om met iemand de Nederlandse taal te oefenen? Voor sommige mensen is het moeilijk om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen, dan is het fijn als er een maatje is om te oefenen en uitleg te krijgen.

Ondersteuning ouders
Voor sommige ouders is het fijn als er een maatje is, die helpt bij praktische zaken. Soms verlies je als ouder wel is het overzicht en dan kan een maatje meedenken.

Zij-aan-zij
Soms heeft iemand het nodig om met een maatje te praten. Iemand om mee te kijken over zijn of haar schouder. Maatjes die de weg weet in de gemeente en denkt in oplossingen. Ben jij zo’n maatje? Je bent van betekenis voor een kwetsbare medeburger en draagt bij aan onze sociale gemeente.

Neem contact op
Lijkt het jou wel iets om als maatje aan de slag te gaan? Of kun je juist zelf wel wat praktische ondersteuning of gezelschap van een maatje gebruiken? Neem dan contact op met het vrijwilligerspunt.

Contactgegevens

Contact

Vrijwilligerspunt

E-mailadres

info@vwpunt.nl